DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.

KontaktDIMNIKI HOČEVAR d.o.o.
Žibertova ulica 26
1000 Ljubljana
Kontakt041/245-089
Kontaktdimniki.hocevar@gmail.com
Kontakt www.dimniki-hocevar.si
Davčna št.: SI97296244
Direktor: GREGOR HOČEVAR

 

 

DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.

SANACIJA DIMNIKOV S TRADICIJO

 

 

O podjetju

 

Smo družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1994. Na začetku smo delovali kot s.p., leta 1997 pa smo se zaradi širitve dejavnosti preoblikovali v d.o.o. Smo eni izmed prvih v Sloveniji, ki so začeli s sanacijami dimnikov iz nerjaveče pločevine, pohvalimo pa se lahko tudi z več kot 2500 postavljenimi dimniki in ogromno izkušnjami pri izvajanju ostalih storitev.

 

V podjetju Dimniki Hočevar vam nudimo:

 

 

Nudimo vam tudi brezplačne oglede na objektu, svetovanje o izbiri premera in materiala dimniške tuljave, ureditev tehnične dokumentacije (projekt) dimnika, ureditev soglasij dimnikarskih koncesionarjev, izvedbo dimnika na ključ in vgradnjo materialov visoke kakovosti s TÜV certifikati. 

 

Želite izvedeti več?

 

 

Dimniki

 

Strokovnjak določi primeren dimnik (velikost in tudi vrsto dimnika) na osnovi karakteristik ogrevalnega sistema. Z razširjeno ponudbo sodobnih materialov je večja izbira tudi pri vrstah dimnikov. Izdelava dimnikov je že tako napredovala, da se sedaj uporabljajo materiali kot so keramika in jeklena nerjaveča pločevina. V zadnjih letih inox dimniki postajajo vse bolj pogosto uporabljen material za gradnjo dimnikov.

 

Predvsem v večjih urbanih naseljih se vse več uporablja ogrevanje na plin, kar privede do močnega kondenziranja dimne tuljave. Vedeti moramo, da ima sedanji slovenski dimnik zelo težko nalogo, saj sodobna kurilna peč oddaja dimne pline z nizko temperaturo, zaradi katerega se otežuje segrevanje dimnika na delovno temperaturo. Pravilen sodobni slovenski dimnik je tisti, ki se lahko hitro ogreje in hitro ohladi ter je povsem tesen in odporen na kondenz. Da bi se zagotovilo takšnim zahtevam se je predvsem pri adaptaciji dimnika uveljavil rostfrei dimnik oz. inox dimnik (nerjaveče pločevina). Tuljava iz takšne pločevine je plinotesna, ima majhno težo, ustrezno velik in idealno okrogel presek, gladko neporozno površino in omogoča enostavno izdelavo ter montažo. Skratka vse lastnosti, ki jih potrebuje sodoben dimnik. Poleg tega inox dimniki niso občutljivi na krčenje in raztezanje materiala, zaradi velikih temperaturnih sprememb. Nerjavni inox dimniki imajo dolgo življenjsko dobo. Večina proizvajalcev nudi 10 letno garancijo in več. Ob tem je pogoj pravilna uporaba in vzdrževanje dimnika. V našem podjetju nudimo tudi ugodno ceno za troslojne inox dimnike.

 

Želite izvedeti več...

 

 

Kaminske peči

 

Želite estetsko, hkrati pa tudi funkcionalno rešitev za ogrevanje vašega doma? Kaminske peči, peči na pelete in štedilniki na drva vam to zagotavljajo. Dobite jih v veliko različnih oblikah in barvah. Kaminske peči ne odlikujejo le naštete karakteristike, njihova prednost so tudi hitra in enostavna montaža in imajo zaradi novih tehnologij, proizvodnje tudi zelo visoke izkoristke. Kaminske peči so lahko obložene s pločevino, naravnim kamnom ali pa keramiko v različnih barvah. Izgled je lahko sodoben, klasičen ali retro. Značilnost peči je, da imajo steklo, skozi katerega je viden plamen in vam pričarajo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj, hkrati pa dajo dodatno energijo domu v katerem bivate.

Peči se lahko uporabljajo kot lokalno ogrevanje, v primeru želje za centralno kurjavo pa imamo tudi v tem segmentu veliko izbiro. Nudimo vam tudi peči na pelete, štedilnike na drva, kaminske in peletne vložke.

 

Želite izvedeti več...

 

 

Diamantno vrtanje 

 

V našem podjetju se že skoraj 20 let ukvarjamo z namestitvijo in sanacijo dimnikov ter prodajo in montažo kaminskih peči. Kot vsako dobro podjetje, ki se zaveda nujnosti napredka, gremo tudi mi v korak s časom in skušamo svoje storitve prilagajati željam in potrebam naših strank. Zaradi vedno večjega povpraševanja smo se že leta 2008 odločili, da v svoje storitve vključimo tudi diamantno vrtanje betona, železobetona, opeke, siporeksa in različnih kamnin. Odločitvi je seveda botrovalo tudi dejstvo, da diamantno vrtanje manj obremenjuje stavbo, saj ni vibracij, je bolj čisto, predvsem pa bistveno bolj natančno. S tem lahko strankam ponudimo izjemno kakovostno storitev vrtanje betona – kar je seveda tudi cilj našega podjetja. 

 

Želite izvedeti več...

 

 

REFERENCE 

 

Oglejte si še nekaj naših referenc.

 

 

 

Področje delovanja:

 

Vse svoje storitve vam nudimo na področju celotne Slovenije.

 

 

 

Zakaj izbrati DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.?

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

 

Telefonska številka: 041/245-089

E-Mail naslov: dimniki.hocevar@gmail.com

 

V veselje nam bo sodelovati z vami.

 

Regija 04 Regija 02 Regija 03 Regija 05 Regija 01 Regija 07