Stavbno kleparstvo, krovstvo in snegolovi, JAN LOTRIČ S.P.

KontaktStavbno kleparstvo, krovstvo in snegolovi, JAN LOTRIČ S.P.
Rudno 47
4228 ŽELEZNIKI
Kontakt041/720-868
Kontaktlotri.jan@siol.net
Kontakt www.lotric-sp.si
Davčna št.:SI 52849287
Direktor:LOTRIČ JAN

Stavbno kleparstvo, krovstvo in snegolovi, JAN LOTRIČ S.P.

Delovne izkušnje - že 4. GENERACIJA

 

 

O nas

 

Naša zgodba:


Dolgoletna tradicija našega družinskega podjetja »Stavbno kleparstvo in krovstvo JAN LOTRIČ« na Rudnem (Železniki) sega v konec 19. stoletja. Okoli leta 1880 se je z dejavnostjo začela ukvarjati prva generacija, ki je sprva izdelovala razne domače izdelke za gospodinjstvo in dom: zajemalke, posode za mleko »žehtarje«, kolačnike, razne oblike pekačev .... 4. slavnostna podelitev mojstrskih diplom, Cankarjev dom, 16. november 2004.

 

Ves čas delovanja se je proizvodnja širila in nastajali so novi izdelki.

Danes se z dejavnostjo ukvarja že četrta generacija, ter uspešno nadaljuje z proizvodnjo priključkov za stavbno kleparstvo in klasično pokrivanje streh s pločevino, točkaste in linijske snegolove za vse vrste kritin, ter strešne žlebove. Leta 2004 sem opravil mojstrski izpit za dejavnost, ki jo opravljam.

Od leta 1988 dalje izdelujemo točkaste snegolove za vse vrste kritin iz različnih materialov. Sami razvijamo in izdelujemo tudi stroje in orodja, ki so potrebni za izdelavo snegolovov (patentirali smo ga leta 1998). V letu 2000 smo začeli izdelovati tudi linijske ali tračne snegolove. Poleg točkastih in linijskih snegolovov izdelujemo tudi materiale za različna podjetja, kleparje in krovce. Naše proizvode najdete v trgovinah povsod po Sloveniji. Snegolove izvažamo tudi na hrvaški trg.


Vizija podjetja


Zavedamo se, da je naša naloga nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje na področju kleparstva in krovstva. Le tako lahko sledimo zadnjim novostim v stroki in pridobljeno zanje prenesemo v naše vsakdanje delo. Strankam vedno svetujemo pri izbiri strešne kritine in ostalih materialov.

Naša vizija se je v letu 2009 tudi uresničila, zgradili smo nove poslovne prostore in tako lahko razširimo proizvodnjo, ter povečamo prodajni delež na slovenskem trgu.

 

 

Ponudba

 

SNEGOLOVI

 

Snegolovi (snegolovci, snegobani) preprečujejo zdrs snega s strehe, ter olajšajo njeno vzdrževanje.

 

Količino in zvrst snegolovov na strehi pogojuje:

 • naklon strehe
 • količina snežnih padavin (debelina snežne odeje je odvisna od pokrajine, nadmorske višine, lege ...)
 • tipa strešne kritine

 

 

LINIJSKI SNEGOLOVI

 

Materiali za izdelavo linijskih snegolovov:

 • pocinkana prašno barvana pločevina
 • nosilci za linijske snegolove so galvansko zaščiteni (katoforeza) in prašno barvani

Strešni nosilec in mrežasta ograjica sta pri linijskih snegolovih barvana v barvah kritine tako, da se lepo ujame z barvo strešne kritine.

Linijske snegolove razporedimo v dve ali več vrst, lahko pa jih kombiniramo z točkovnimi snegolovi.

Liijski snegolovi so primerni za vse betonske, opečne in pločevinaste strešne kritine.

 

 

TOČKOVNI SNEGOLOVI

 

Materiali za izdelavo točkovnih snegolovov:

 • pocinkana pločevina
 • prašno barvana pločevina
 • nerjaveča pločevina (po naročilu)

Točkovne snegolove izdeluejmo v dveh dimenzijah – kratke in dolge. Na izbiro je veliko barv (po RAL-u) tako, da se lepo ujamejo z barvo strešne kritine.

Izdelujemo točkovne snegolove za vse vrste strešnih kritin: Todach, Creaton, Jungmeier, Bogener, Nelskamp, Bramac, Eternit, Esal-salonitke, Eternit-valovite plošče, Nelskamp, Tegola ....

Drsenje snega preprečijo pravilno in enakomerno nameščeni snegolovi (razporejeni po strehi, odvisno od naklona in debeline snežne odeje).

 

 

 

 

Krovstvo

 

 

 

Krovstvo in kleparstvo

 

STAVBNO KLEPARSTVO

 

Kleparstvo je še ena od dejavnosti katero opravljamo že dolga leta. Za vse vrste streh, od dvokapnih do razgibanih, izdelujemo:

 • žlebove
 • odtočne cevi
 • kolena
 • žlote
 • dimniške in ostale obrobe
 • obrobe za strešna okna in frčade
 • okrasne elemente

 

Vsi kleparski elementi morajo biti izdelani natančno, da zdržijo hude nalive in težino snega oz. ledu. Vsi žlebovi in odtočne cevi morajo biti predpisanih dimenzij in pravilno montirani, kakor tudi vse obrobe (okrog dimnika ali frčade), da ne pride do vdora vode oz. zamakanja.

Zadnje čase je zaradi hudih neurj in pogostih udarih strel vse večje povpraševanje po strelovodih, ki ščitijo vaš objekt pred udarom strele. Natančnost izdelave in montaže je garancija, da bo vaše imetje ostalo nepoškodovano.

 

 

STREŠNE STOPNICE

 

Novo v naši ponudbi. Strešne stopnice in podhodni podesti za vse strehe. Na Primorskem nimajo težav z naklonom strehe, drugje po Sloveniji pa v primeru lažjega dostopa do dimnikov, kolektorjev, fotovoltaike potrebujejo pomoč. In naše stopnice, ki seveda primarno služijo za večjo varnost pred zdrsom iz strehe ponujajajo točno to - VARNOST.

 

 

Dodatne storitve

 

 

 

Oglejte si tudi naše novice.

 

 

Zakaj izbrati Stavbno kleparstvo, krovstvo in snegolovi, JAN LOTRIČ S.P.?

 


 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

 

Telefonska št.:

041/720-868

 

E-mail naslov: 

lotri.jan@siol.net

 

Z veseljem vam bomo pomagali.

 

Regija 04 Regija 02 Regija 03 Regija 05 Regija 01 Regija 07

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php55/usr/lib64/php/modules/i360.so' - /opt/alt/php55/usr/lib64/php/modules/i360.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: