STREŠNIKI POLAK

KontaktSTREŠNIKI POLAK
Gorenje 16A
3327 ŠMARTNO OB PAKI
Kontakt041/776-380
Kontakt03/588-50-65
Kontakt03/891-51-90
Kontaktbetonski.izdelki.polak@siol.net
Kontakt www.polak-stresniki.si
Davčna št.:SI10151168
Direktor:MARIJA POLAK ROŽIČ

 

STREŠNIKI POLAK

 

  

 

O PODJETJU

 

Začetki podjetja POLAK segajo v daljno leto 1951, ko je Jože POLAK praktično iz nič začel z ročno izdelavo betonskih strešnikov. Strešnike je sprva nameraval narediti zase. Prijatelj ga je prosil, naj jih proda njemu. Sprva se ni mogel odločiti, potem pa jih je prodal. Tako se je zgodba začela. Jože POLAK je strešno kritino delal od hiše do hiše. Po nekaj letih je kupil Delejevo posestvo, v Gorenju pri Šmartnem ob Paki. Leta 1967 je zgradil novo proizvodno halo. Začel je izdelovati tudi betonske zidake. Povpraševanje po njih je bilo tako veliko, da je vedno bolj širil in posodabljal proizvodnjo. Leta 1982 sta z ženo Štefko začela graditi še večjo proizvodno halo v Skornem. Leta 1985 je bila hala zgrajena. Kupila sta nove stroje za proizvodnjo zidakov. Odkupila sta licenco in stroje za proizvodnjo strešne kritine VARIS.

Po osamosvojitvi je podjetje POLAK nadaljevalo z izdelavo zidakov in strešne kritine VARIS. Leta 1998 je v družinskem podjetju začela delati hčerka. Konkurenca je postajala vedno močnejša in za uspešno nadaljevanje dela je bilo potrebno narediti prave korake.

Proizvodnja zidakov se je skozi vsa leta posodabljala z nabavo novih strojev, lastnim znanjem in izkušnjami.

V novem tisočletju je podjetje kupilo nov švedski stroj znamke ABECE in kompletno linijo za izdelavo betonskih strešnikov POLAK E. Stroj ABECE je najsodobnejši stroj za izdelavo betonskih strešnikov. Vsi dodatni elementi se izdelujejo na novih švedskih strojih podjetja ABECE.

 

Spoznajte več... 

 

 

 

 

O STREŠNIKIH POLAK

 

Strešnike in dodatne elemente izdelujemo v različnih barvah (črna, svetlo rjava, temno rjava, bordo, rdeča, oranžna-opečna, zelena, siva).

Izdelujemo tudi strešnike posebnih barv po naročilu, ki jih združujemo v linijah ANTIK in TERRA. 

 

Posebnosti

 

Oblika strešnika POLAK E je bila razvita na osnovi dolgoletnih raziskav in izkušenj švedskih strokovnjakov. Strešnik je testiran in preizkušen v ekstremnih skandinavskih razmerah, kjer so nihanja temperature in vremena zelo velika.

Oblika strešnika se razlikuje od ostalih proizvajalcev betonske strešne kritine v Sloveniji. Oblika strešnika POLAK E je najbolj razširjena oblika betonske kritine na Švedskem, Norveškem, Finskem in v severni Nemčiji. Valovita oblika strešnika preprečuje dežju, da bi padel na ravno površino in s tem zmanjša moč trka kapljice s strešnikom. Kaplja dežja se vedno zapelje v nižji val in s tem je odtekanje padavin s strehe hitrejše.

 

Preberite si več...

 

 

Varovanje okolja

 

Naše okolje je vedno bolj obremenjeno zaradi človeških dejanj. Tudi pri izbiri strehe je pomembno, da izberemo izdelek, ki ni škodljiv za okolje.

 

Strešniki POLAK E so EKO strešniki. Zakaj?

 

Strešniki POLAK E in dodatni elementi so narejeni iz visokokakovostnih naravnih materialov, ki soekološko čisti.

V celotni proizvodnji se porabi malo energije. Sušenje strešnikov poteka pri temperaturi 40oC v lastni vlagi, ki izhlapeva. Večina sušenja poteka na prostem, na zunanjem skladišču. Z majhno porabo energije pri proizvodnji in sušenju strešnikov je tudi izpustov CO2 v ozračju zelo malo.

V proizvodnji je zelo malo odpadnega materiala, ki se reciklira ali porabi nazaj v proizvodnji (zaprt tok surovin).

ZAKLJUČEK: Najsodobnejša tehnologija, naravni materiali in stalna kontrola proizvodnje zagotavljajo ekološko čisto proizvodnjo z zelo malo odpada in vplivov na okolje.

 

 

 

IZDELKI

 

         - Linija TERRA
         - Linija ANTIK
         - Linija POLAK E
         - Linija EKSKLUZIV
         - Linija ZAREZNIK
         - Dodatni material za streho in zračni most
         - Barve strešnikov

 

   

 

Naša 70-letna tradicija šteje mnoge reference. Oglejte si jih v naši GALERIJI spremljajte, pa tudi naše AKCIJE.

 

 

Zakaj izbrati STREŠNIKE POLAK?

 

  

STOPITE V STIK Z NAMI

 

Telefonski št.: 

041/776-380

03/5885-065

 

E-mail naslov: 

betonski.izdelki.polak@siol.net

  

Z veseljem bomo sodelovali z vami.

 

Regija 04 Regija 02 Regija 03 Regija 05 Regija 01 Regija 07