TESARSTVO MEHLIN d.o.o.

KontaktTESARSTVO MEHLIN d.o.o.
Primičeva ulica 20
1291 ŠKOFLJICA
Kontakt01 36 67 642
Kontaktinfo@mehlin.si
Kontakt http://mehlin.si/
Davčna št.:SI99662655
Direktor:JAKA MEHLIN

 

Ker vaše želje niso tipske
Vas in vaše želje obravnavamo individualno

 

 

O nas

 

Tesarstvo Mehlin je družinska obrt z več kot pol stoletja dolgo tradicijo. V obratovalnici na Škofljici združujemo tesarska znanja in izkušnje treh generacij.

Zavedamo se, da so želje oz. projekt, s katerim pridete do nas, za vas velikega pomena. In kot takšnega ga tudi obravnavamo. Izkušnje kažejo, da stranke cenijo našo strokovnost, kakovostne predloge in rešitve ter korektno sodelovanje.

Zavedamo se, da sodobno gradbeništvo zahteva kompleksna znanja. Vešči smo računalniških programov, ki nam olajšajo delo, imamo znanja s področja gradbene fizike, stalno se informiramo o materialih na trgu, spremljamo zakonodajo, trende v arhitekturi ...

Poleg bogatih izkušenj in znanj je zagotovilo za naše strokovno opravljeno delo tudi sodobna in kakovostna oprema. Naša celotna infrastuktura potrjuje kompleksnost našega poslovanja, razvoja in sobivanja z napredkom.

A vsa mehanizacija je seveda brez pomena, če v ospredju zgodbe ni uigrane in izkušene delovne ekipe. Ponosni smo, da imamo marljive, strokovne in lojalne delavce, s katerimi skrbimo za kakovosten izdelek in zadovoljstvo strank.

 

Skozi delo in odnos smo si pridobili status zaupanja vrednega podjetja. 

 

Osnova za uspešno izveden projekt je grajenje obojestranskega zaupanja. Prav zato je naše največje merilo uspešnosti naročnikovo zaupanje v naše sodelovanje in njegovo zadovoljstvo ob končanju naših del. Ter seveda vsa nadaljnja priporočila, ki iz tega zadovoljstva izhajajo.

Svoje delo opravljamo z veseljem in vizijo. Pomagamo vam uresničiti vaše želje in pri tem poskrbimo za dogovorjeno kakovost.

 

 

Naša ponudba

 

STREHE

 

STREHE NA NOVOGRADNJAH IN ADAPTACIJE STREH NA OBSTOJEČIH OBJEKTIH

"Imeti streho nad glavo", "ponuditi nekomu streho" ... Mi vam streho naredimo.

Streha je tisti element objekta, ki zagotavlja več funkcij in je hkrati podvržen različnim obremenitvam.

Morda bi lahko celo rekli, da gre za najbolj izpostavljen več funkcijski element ovoja stavbe. Streho preizkušajo veter, dež, sneg, toča, vročina ...

Strehe razdelimo na ravne in poševne oz. strehe v naklonu. Slednje so še vedno v večini. Tudi v našem podjetju izdelujemo predvsem poševne strehe, največ klasičnih dvokapnic, glede na načrte in želje pa se seveda prilagajamo investitorjevi izbrani arhitekturi in izvedemo tudi druge oblike streh.

Izdelujemo strehe na novogradnjah in saniramo strehe na obstoječih objektih. Še posebej pri rekonstrukcijah in adaptacijah starih streh se izkaže prednost tesarskih mojstrov z izkušnjami, saj obstoječi objekti v sebi skrivajo marsikatere omejitve.

Strehe izdelujemo že več kot pol stoletja. Vmes so se zamenjale tri generacije, od začetkov do danes pa se je naš način dela močno posodobil. Med drugim imamo tudi lastno CNC računalniško linijo za natančen razrez lesa.

Vgrajujemo kakovostne materiale, seznanimo vas z možnostmi, strokovno predstavimo razlike/prednosti, pretehtamo možne kompromise, vse skupaj pa nadgradimo z bogatimi izkušnjami iz terena. Praktični nasveti so ena od večjih dodanih vrednosti.

Želimo si, da je naš skupen pristop tak, da lahko z izvedbo in izborom materialov objektu podaljšamo življenjsko dobo in zmanjšamo stroške - tako bivanja kot tudi vzdrževanja.

 

IZVAJAMO TESARSKA, KROVSKA IN KLEPARSKA DELA

 

  • Strehe na novogradnjah
  • Adaptacije streh
  • Rekonstrukcije streh 

 

 

 

LESENE SKELETNE HIŠE

 

Vas zanima lesena hiša? Spoznajte naš način skeletne gradnje. 

 

Lesene skeletne hiše izdelujemo 20 let, z leseno gradnjo pa se ukvarjamo več kot 50 let.

Na Škofljici blizu Ljubljane imamo veliko obratovalnico in vso potrebno opremo za natančno izvedbo lesenih skeletnih hiš. Obsežna in sodobna lastna infrastruktura je zagotovo ena naših večjih konkurenčnih prednosti.

Podjetje trenutno vodi tretja generacija v družini. Izkušnje in znanja stalno nadgrajujemo in skrbimo za razvoj. Dobro se namreč zavedamo, da sodobno gradbeništvo zahteva kompleksna znanja. Vešči smo računalniških programov, ki nam olajšajo delo, imamo znanja s področja gradbene fizike, stalno se informiramo o materialih na trgu, spremljamo zakonodajo, trende v arhitekturi ...

Izkušnje kažejo, da stranke cenijo našo strokovnost in izkušnje iz terena, s katerimi pristopamo k obravnavanju vsakega individualnega projekta. Marsikdaj s svojimi predlogi oziroma rešitvami pomagamo optimizirati projekt. 

 

Spoznajte več ...

 

STAVIMO NA ZAUPANJE, KOREKTNOST, STROKOVNOST. 

 

 

SKELETNI PRIZIDKI IN NADGRADNJA

 

Razmišljate o nadvišanju obstoječega objekta ali izvedbi prizidka? 

 

Nadgradnja pomeni, da nek že obstoječ objekt, bodisi je to hiša ali terasa, nadvišamo za želeno število etaž. Izbirate lahko med klasično zidarsko izvedbo ali leseno. Slednjo mi izvajamo v skeletnem konstrukcijskem sistemu. Lesena izvedba ima dve bistveni prednosti pred zidano: je veliko hitrejša in tudi dosti lažja (3-krat lažja; po teži). Starejši objekti največkrat teže zidanih/betonskih elementov, ki bi se izvedli nad njimi, sploh ne bi prenesli. Zato je odločitev za lahko leseno konstrukcijo smiselna in prava.

Prizidek k obstoječemu objektu se prav tako lahko izvede v zidanem ali lesenem sistemu gradnje. Lesen skeletni je hitrejši, gradnja je suha in ugodje bivanja večje. V kolikor gradnja, tako kot pri nas, izhaja iz uporabe naravnih materialov, ki imajo številne prednosti. Ena bistvenih je dolg fazni zamik prehoda toplote skozi stene in streho, kar za uporabniško izkušnjo pomeni, da se objekt poleti ne bo prekomerno pregreval. Prav neželeno pregrevanje pa ob čedalje višjih poletnih temperaturah postaja vse večja težava. Težava, ki se na koncu meri kot strošek in tudi kot neugodje bivanja.

 

 

NADSTREŠKI, LOPE, GARAŽE, ...

 

Potrebujete nadstrešek za avto ali garažo za vse hišne 'bencinske igrače'?

 

V našem podjetju izdelujemo tudi nadstreške, lope in skeletne garaže.

Sneg in avto? Dež in vrtna garnitura? Ker te kombinacije niso ravno zaželene, se ljudje slej ko prej odločijo za postavitev nadstreškov. Nadstreške izdelujemo iz lepljenega ali masivnega smrekovega lesa. Izgled in izvedba sta skladna z vašim načrtom oz. željami.

Izvedba lope po naročilu pride v poštev za vse, ki slednje ne najdejo znotraj tipske ponudbe v trgovinah. Za vse, ki želijo drugačno izvedbo, drugačnih dimenzij, z drugačnimi detajli.

Izvedba garaže v leseni skeletni izvedbi ima prednosti pred zidano. Lesena skeletna gradnja velja za hitro, natančno, lahko po teži in suho. To so prednosti, ki prepričajo največ naročnikov.

 

 

DRUGI LESENI OBJEKTI

 

Izdelujemo različne vrste lesenih konstrukcij. Imate kakšne specifične želje in načrte?

 

  • Skeletne hale in delavnice

V leseni skeletni izvedbi lahko postavimo tudi večje objekte, kot so delavnice in hale.

 

  • Gospodarska poslopja

Na podlagi načrtov izdelamo gospodarska poslopja, kozolce ...

 

  • Drugi leseni objekti

Glede na časovne možnosti se lotevamo tudi kakšnih 'specialnih' projektov po naročilu.

 

 

Montaža strešnih elementov Kielsteg

 

Mednarodno uveljavljeni strešni elementi za trgovske, poslovne objekte ...

 

Na področju gradbeništva so vedno novi izzivi, ki naj odgovarjajo na trende razvoja materialov, tehnologij, ekologije, potreb uporabnikov in smeri razvoja na področju arhitekture.

V prostor lahkih konstrukcijskih elementov za velike razpone je vstopilo avstrijsko podjetje Kulmer s svojim izdelkom KIELSTEG, ki je v svetovnem merilu inovacija, katera se že uspešno uveljavlja v praksi.

Naše podjetje spremlja novosti in tako že sodelujemo s firmo Kulmer, za katero v Sloveniji izvajamo montažna dela za elemente KIELSTEG ter prenašamo to tehnično novost v slovensko gradbeno prakso.

KIELSTEG gradbeni elementi predstavljajo izdelke iz lesenih vzdolžno lepljenih prednapetih lamel, to je po specialni tehniki izdelane lesene nosilce, za izvedbo stropnih in strešnih konstrukcij velikih razponov.

 

Spoznajte več ...

 

 

Skeletne hiše

 

Odločitev za hišo je ena pomembnejših življenjskih odločitev. V želji, da bo zares tista ‘ta prava’, posameznik potroši precej energije, pri odkrivanju informacij pa se mu odpirajo dodatna vprašanja, morda tudi negotovost. Zato je potrebno dobro premisliti, s katerim izvajalcem se podati v ta pomemben življenjski projekt. Čim več spraševati, se čim bolje informirati in korektno primerjati dane možnosti. Ena izmed njih je tudi lesena skeletna hiša.

Skeletni sistem velja za preizkušen način lesene gradnje, z bogato zgodovino. Predstavlja drugi najstarejši način lesene gradnje.

Tehnologija skeletne konstrukcije se je pojavila v poznem srednjem veku, ko so tesarji les začeli uporabljati bolj ekonomično. Razvili so konstrukcijo, sestavljeno iz lesenih stebrov in nosilcev z diagonalo (zavetrovanje), za polnilo pa so uporabili slamo, blato, opeko, deske ali kamen. V primerjavi s svojo predhodnico - kladno gradnjo, je skeletna pomenila občuten gradbeni napredek.

Zgodovinske izkušnje kažejo, da je običajna življenjska doba teh konstrukcij od 150 do 300 let, lahko pa tudi več kot 500 let! Skeletne hiše zavidljive starosti še danes krasijo stara mestna jedra v Nemčiji, Franciji, Angliji, Belgiji, na Poljskem ... in veljajo za arhitekturne bisere.

 

Spoznajte več ...

 

 

Konstrukcijski sistem

 

Glede na sestavo sten se ponudniki lesenih hiš precej razlikujemo med seboj. Različna sestava sten pomeni različne vgrajene materiale in njihove dimenzije, različni materiali pa pomenijo različne karakteristike, ki se v praksi merijo tudi kot ugodje, varnost in stroški bivanja.

Prav je, da je ponudba na trgu pestra in različna. Kot so različne tudi stranke.


Kaj iščete vi? Varnost, pasivnost, varčnost, ugodno ceno ...?


Mi smo zagovorniki kakovosti bivanja, vključujoč vse potrebne komponetne. Privoščimo vam, da bo bivanje v hiši varno, prijetno, zdravo, stroški pa majhni.

 

Spoznajte več ...

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

Telefonska št.: 

01 36 67 642

 

E-mail naslov: 

info@mehlin.si

V veselje nam bo sodelovati z vami. 

 

Regija 04 Regija 02 Regija 03 Regija 05 Regija 01 Regija 07